Ontstaan er meer en meer kale plekken op jouw hoofd? Dan is dit waarschijnlijk het gevolg van haaruitval. Sommige mensen trekken zich hier niets van aan, terwijl anderen er juist een onzeker gevoel door krijgen. Als jij tot de laatste categorie behoort, wil je ongetwijfeld een einde maken aan haaruitval. Overweeg in dat geval een haartransplantatie te ondergaan. Zo’n ingreep zorgt voor een natuurlijk en levenslang resultaat, waardoor kale plekken verleden tijd zijn. Helaas mag niet iedereen maar zo een haartransplantatie ondergaan. Daarom vertellen we je in deze tekst wanneer je in aanmerking komt voor een haarimplantatie.

Haaruitval moet blijvend zijn

Zowel jong als oud heeft weleens te maken met haaruitval. Op latere leeftijd wordt dit als ‘normaal’ beschouwd, maar op jongere leeftijd niet. Ben je nog relatief jong en verlies je toch veel haren? Dan maak jij je mogelijk zorgen. Misschien overweeg je zelfs wel om direct een haartransplantatie te ondergaan. In dat geval kom je niet in aanmerking voor zo’n behandeling. Waarom niet? Omdat je eerst moet wachten hoe de haaruitval zich ontwikkelt. Haaruitval kan na enige tijd namelijk vanzelf weer verdwijnen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je veel stress ervaart. Wanneer je minder stress ervaart, stopt de haaruitval enige tijd later waarschijnlijk ook.

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn

Als er sprake is van blijvende haaruitval betekent dit niet dat je ook in aanmerking komt voor een haartransplantatie. Nee, want er worden namelijk ook eisen gesteld aan de leeftijd. De minimale leeftijd kan per haarkliniek verschillen. Een kliniek kan bijvoorbeeld een ondergrens van 18 jaar hanteren. Bij jongeren tot 21 jaar wordt er vaak een sterke betrokkenheid bij de besluitvorming van ouders gevraagd. Duikt er al op jongere leeftijd een haarprobleem op? Dan kun je nog geen haartransplantatie ondergaan. Wel is het mogelijk om een consult aan te vragen. Zij monitoren in dat geval de ontwikkeling van haaruitval en adviseren eventueel haaruitval preventie.  

Je moet een goede gezondheid hebben

Is jouw gezondheid niet om over naar huis te schrijven? Verwacht dan niet dat een haarkliniek ermee instemt dat jij een haartransplantatie ondergaat. Zelfs bij de beste haartransplantatie kliniek krijg je in dat geval nul op het rekest. Dit komt vooral doordat een haartransplantatie een ingrijpende behandeling is. Er ontstaan namelijk altijd één of meerdere wonden. Wanneer jouw gezondheid niet goed is, stolt het bloed mogelijk niet of minder goed. Hierdoor kunnen grote problemen ontstaan. Vandaar dat haarklinieken alleen mensen met een goede gezondheid helpen.

Haren in het donorgebied moeten van goede kwaliteit zijn

De haren die bij een haartransplantatie getransplanteerd worden, zijn afkomstig van jouw eigen hoofd. Vaak is het achterhoofd het donorgebied. Dit komt doordat deze haren een andere genetische aanleg hebben. Ze zijn bijvoorbeeld ongevoelig voor het DHT-hormoon, één van de voornaamste oorzaken van voortijdige haaruitval. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat haaruitval aanhoudt nadat je een haartransplantatie ondergaan hebt.

Bevat jouw achterhoofd nog flink wat haar? Dan denk je mogelijk dat je standaard in aanmerking komt voor een haartransplantatie. Toch is dit niet het geval. Nee, want naast de hoeveelheid haar is ook de kwaliteit van de donorharen van belang. Het komt regelmatig voor dat het donorgebied veel haren bevat, maar dat deze van slechte kwaliteit zijn. Dit betekent overigens niet dat je zo’n ingreep direct af kunt schrijven. Nee, want het donorgebied kan namelijk eerst behandeld worden om de haren te versterken. Als deze haren eenmaal sterk genoeg zijn, kun je alsnog een haartransplantatie ondergaan om een einde te maken aan haaruitval.

About Author

Onlino